16 d’abril del 2015

GIMP Pràctica 7: Posar un tatuatge

Posarem un tatuatge a l'esquena d'una persona.
  • Busca la imatge d'un tatuatge i la de l'esquena d'una persona. Obre-les amb el GIMP
  • Aneu a la imatge del tatuatge, la copieu i la pegueu a la imatge de l'esquena
  • Ajusteu les dimensions amb la icona corresponent, i poseu-la al lloc que vulgueu.
  • El que acabem d'enganxar apareix en una capa anomenada "Selecció Flotant (capa enganxada). Cal assignar a essa capa el Mode Multiplicar i baixar-li una mica la Opacitat per a un resultat més creïble.
  • Converteix la "selecció flotant" a capa. Per a això, feu clic dret sobre la "selecció flotant "i triï nova capa. Ens crea una capa anomenada "capa enganxada". Canvia-li el nom per "tatuatge"

Si algun element ha de cobrir l'Tatuatge (pèl, roba), aplicarem una màscara de capa a la capa Tatuatge per esborrar part del tatuatge que no hagi de ser visibles.
Una màscara de capa és com una pantalla que filtra la visibilitat dels píxels de la capa a la qual està associada. És com si sobre una foto col·loquem un full blanc i anem retallant, de manera que a través d'aquests forats podem veure parts de la foto que queden sota. Les màscares de capa per tant, permeten mostrar i ocultar parts d'una capa sense alterar-la.
Ens posem a la capa Tatuatge i fem clic dret / afegir màscara de capa. Ens assegurem que sigui Blanc (opacitat total). Veiem que a la capa tatuatge apareix la icona de la màscara de capa (full en Blanc i Negre).
Seleccionem la màscara de capa i seleccionem el llapis o el pinzell, amb una brotxa adequada i "pintem" amb color negre la zona per esborrar i permetre que la imatge inferior surti. Si t'equivoques, pots "pintar" amb color blanc (seria com deixar el foli sense talls) per desfer.

Exporta la imatge com a jpg i penja-la al teu bloc com a pràctica 7

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada